Компанията Magic Leap официално представи своите първи очила за смесена реалност, наречени Magic Leap One: Creator Edition. Очилата ще са налични през 2018 година и докато предварителните поръчки все още не са отворени (и няма обявена цена), можем поне да се регистрираме, за да бъдем сред първите, които ще знаят кога ще са налице.

Magic Leap One: Creator Edition обещава да промени начина, по който хората си взаимодействат със света около тях, чрез използване на смесена реалност. Според Rolling Stone устройството лъже мозъка ви, за да виждате неща, които не са там. „Вълшебните” очила всъщност са девето поколение на този хардуер, но това е само първият път, когато те се появят на пазара за широката публика.

Magic Leap е основана през 2011 г. от Рони Абовиц. Днес компанията се оценява на почти 6 милиарда долара, като също така получи финансиране в размер на 1.9 милиарда долара. През последните седем години Magic Leap разработва своята система за смесена реалност, която има три компонента. Lightpack е джобен компютър, който според Абовиц е "нещо близко до MacBook Pro или Alienware компютър", което би било невероятно, сравнявайки размера на устройствата.

Олекотените като конструкция очила използват прозрачни клетки, които компанията нарича "фотонни вафли", които според Абовиц разместват фотони в 3D наноструктура за генериране на образ в определено пространство.

Въпреки всичко практически имаме нула информация за това, как всъщност работи системата. Какви са хардуерните ѝ спецификации, CPU / GPU скоростта, както и операционна система. Могат ли вътрешните компоненти да се актуализират? Нещо повече, как се захранва устройството? Какви са енергийните изисквания? Дали е напълно мобилна? Какъв е животът на батерията? Имаме нужда от повече обяснения от Абовиц.

Уебсайтът на Magic Leap посочва, че ще има наличен SDK в "началото на 2018 г.", но няма данни за датата на пускане на очилата. През август тази година източници на Business Insider, близки до компанията, твърдяха, че системата ще се продава за 1000 - 1500 долара. Но отново това са само слухове.