Microsoft планира да добави поддръжка на шлемове за смесена реалност в сегашната си конзола Xbox One и предстоящата ревизия Project Scorpio, като това трябва да стане от 2018 г., предава The Verge.

Софтуерният гигант обяви това по време на Games Developers Conference, като използва случая, за да предостави Windows Mixed Reality (известни преди като Windows Holographic) шлемове на присъстващите разработчици.

"Планът ни е цялото семейство Xbox One устройства, включително и Project Scorpio, да получи поддръжка на съдържание със смесена реалност от 2018 г.", потвърди компанията.

Самият Project Scorpio ще поддържа виртуална реалност от момента на дебюта си, но очевидно за смесената реалност ще трябва да се почака до догодина. Добрата новина за собствениците на сегашния Xbox One е, че те няма да бъдат пренебрегнати и системата също ще се възползва от технологията. Нещо повече, известни производители като Dell, HP, Lenovo и Acer вече потвърдиха, че планират да създадат Windows Mixed Reality шлемове за компютри с Windows 10, Xbox One и Project Scorpio. Специално шлемът на Acer ще бъде в ръцете - или по-точно на главите - на разработчиците още този месец.

Виж още: Ясни са системните изисквания на Mass Effect: Andromeda и Middle Earth: Shadow of War

Още от Play