Последният ъпдейт по сигурността на Windows се оказа проблемен. Обновяването причинява т.нар. „черен екран на смъртта”, при който без видима причина десктопът ви се оцветява в черно и таскбара и иконките му изчезват. Единственото, което виждате на монитора си е прозорец за разглеждане на My Computer. Проблемът засяга основно потрбителите на Windows 7, но може да се прояви и при останалата гама версии на операционната система Windows.

Microsoft обявиха, че разследват причините за софтуерния проблем. „Щом завършим с нашето разследване, ще предоставим детайлна информация как да предотвратите и преодолеете проблема,” се допълва в официалното съобщения на монополиста. Въпреки това от софтуерния гигант съветват потребителите на Windows да си изтеглят ъпдейта и да го тестват.

Проблемът бе установен от британската компания за сигурност Prevx. На своя блог фирмата разкри, че „черният екран на смъртта” е явление, което се наблюдава от доста време. „Има поне десет различни начина да се провокира появата му.” Според специалистите в Prevx последният ъпдейт на Windows е задълбочил проблема с промяната на начина, по който системата работи с регистрите.

Тагове: