Microsoft си осигури одобрението на американските регулатори за финализирането на сделката по придобиването на LinkedIn за 26 милиарда долара, съобщи The Verge. Онзи ден Европейската комисия също одобри, макар и с условие, придобиването на социалната мрежа за бизнес контакти LinkedIn от технологичния гигант.

"Ентусиазиран съм за бъдещето и общата мисия на двете компании", обяви изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела, който очерта и предстоящите планове за развитието на професионалната социална мрежа.

LinkedIn ще бъде интегрирана в Microsoft Outlook и пакета Office, а в самия Windows също ще получавате известия от вашия профил в мрежата. Членовете на LinkedIn, пишещи свои мотивационни писма в Word, ще могат да ъпдейтват профилите си и да откриват нови оферти. Повечето подобни опции са логични, но ако ползвате Windows 10 със сигурност ще се изненадате да видите съобщения от LinkedIn. И тази изненада не винаги ще бъде приятна. Мрежата е известна с това, че обсипва потребителите си с имейли и известия, така че Microsoft ще трябва внимателно да планира каква част от тази информация да изведе директно на десктопа ви.

Виж още: Десктоп приложенията за Windows 10 ще работят и на смартфони с ARM процесори