Microsoft планира да вгради функцията HomeHub в бъдещите Windows 10 известия, за да се конкурира по-добре с Google Home и Amazon Echo. Източници, запознати с плановете на Microsoft, казват пред The Verge, че функцията в момента е в етапа на планиране и ще бъде въведена през 2017 или най-късно през 2018 година. Тя няма да бъде част от Creators актуализацията, която ще видим идната пролет.

Очакванията са, че HomeHub ще превърне всяко Windows 10 PC в устройство, до което можете да се допитате за инфомация. Това ще активира Cortana дори при заключен екран. От Windows Central първо съобщиха, че HomeHub трябва да е високоговорител, активиран чрез глас (точно като Echo), но тези слухове не се потвърдиха. Все пак платформата ще съществува, но като софтуер.

Отново според информация на Windows Central идеята на софтуера е, че потребителите ще могат да споделят отбелязани срещи в графика си, приложения и други данни от PC-то си, без да се се вписали в него. Microsoft експериментира и с идеята за Welcome Screen, който ще показва информация, която засяга цялото семейство - подобно на виртуална версия на вратата на хладилника, на която много семейства оставят бележки, графици и т.н.

В центъра на всичко това ще бъде Cortana, което е ясен знак, че компанията ще разшири присъствието и възможностите й, прехвърляйки ги и към бъдещите ни свързани вещи.

Все още е доста рано да кажем как точно ще работи HomeHub на Microsoft, но до голяма степен това ще донесе улеснение при използването на персоналните компютри, докато потребителят използва гласа си.

Прочетете и това: Всички цветови теми за SwiftKey клавиатурата за Android и iOS са вече напълно безплатни

Тагове: