След последния рекламен клип, който пуснаха от Microsoft, едно е ясно – ако софтуерният гигант не се е заял с теб, явно си никой. Какъв друг извод може да си направи човек, когато проследи кампании на Microsoft? Но това е добра новина за хората от Samsung, които вече могат да бъдат спокойни, тъй като явно са „някой” – Microsoft изтъкна един-два от проблемите на Galaxy Tab 3 10.1, който явно отстъпва спрямо Surface RT. Все пак това е малко разнообразие, но и трябва да отбележим, че Microsoft не проявяват пристрастия, тъй като след Apple и Google е нормално да видим нещо и за Samsung. Първо бяха изкарани слабостите на iPad:

 

 


 

А след това, по не много колегиален начин, и тези на Google Chromebook (въпреки че не е официално упоменато, че клипът е направен от Microsoft):

 

 


 

Когато се връщаме към тези клипове, не можем да не завидим на корейската компания, която се разминава доста леко:

 


 

В периода, в който се очакват най-много продажби на таблети, Microsoft решава, че трябва да покаже точно колко по-практичен е Surface RT. В първия сравнителен клип е засегната нуждата от USB порт. Galaxy Tab 3 10.1 има само един – micro USB, което означава, че ако устройството се зарежда, не можете да свържете нищо към него, а дори и да не се зарежда – трябва да си купите специален преходник. А Surface RT? Е, той си има нормален USB порт, който е отделен от порта за зареждане – удобно. Microsoft се опитва да ни убеди, че техният продукт e точно това, от което всеки има нужда. В друг клип се обяснява, че в Surface RT можете да използвате няколко профила, а в Galaxy Tab 3 10.1 – не.

 

Тагове: