Преди около месец източници на The Verge се изказаха, че Microsoft се готви да представи следващата голяма версия на Windows. Липсваше официално потвърждение на информацията, но днес това се промени.

Microsoft ще проведе "Windows събитие" в Сан Франциско на 30 септември. Производителят на софтуер разпрати покани, чрез електронна поща, до различни медии по света. Водещи на събитието ще бъдат Джо Белфиоре и Тери Майерсън, а фокусът ще падне върху потребителите и корпоративните клиенти на Windows.

Microsoft се очаква да достави "Windows Technical Preview" по време на събитието или скоро след това. В YouTube от няколко дни вече има Windows Technical Preview видео, на което се вижда присъствието на Start менюто.

 

 

Microsoft променя и своя десктоп потребителски интерфейс, въвежда малки промени в лентата със задачите и подготвя терена за бъдещата интеграция на интерактивния асистент Кортана. Очакват се още промени и подобрения, но това ще се случи поетапно до момента на официално излизане на финалната версия през 2015-та година.

Очаквайте повече подробности на 30 септември!

 

Виж още: Microsoft вероятно ще обедини всички версии на Windows под едно име