Monotype купи Swyft Media... или компания 1, за която най-вероятно не сте чували, е купила компания 2, за която вероятно не сте чували.

Monotype, ако името не ви е познато, е компанията, която се занимава с проектиране в областта на типографията, по-специално създаването на шрифтове. Тя е собственик на най-известните шрифтове, които всеки от нас вижда всеки ден като Helvetica, Times New Roman и Franklin Gothic.

Swyft Media е стартираща компания, която създава стикери и емотикони. Наскоро профилирана от Fortune, тя работи с търговски марки за създаване на потребителски стикер пакети за приложения като Facebook Messenger и Line.

На пръв поглед партньорството между тези две компании може да изглежда странно, но като се има предвид скоростта, с която стикерите заместват нашите думи, може би това са добре похарчени пари. Сделката според TechCrunch струва на Monotype около 27 милиона щатски долара - малка цена, която компанията плаща, за да остане релевантна в нашето настояще и бъдеще, изпълнено с емотикони.

 

Прочетете още: Вижте първия шрифт, създаден от алгоритъм