Повечето технологични компании не одобряват неофициалния сервиз, но не и Motorola. При правилните обстоятелствa тя дори ви окуражава да поправите телефона си сами. Притежаваната от Lenovo компания става първият голям смартфон производител, който ще осигурява резервни части на специалистите от iFixit. На свой ред те ще продават официални комплекти за поправка у дома на телефони Motorola. Така, ако се нуждаете от замяна на екрана на вашия Moto Z Play или от нова батерия за Drioid Тurbo 2, ще имате всички инструменти и части, за да го направите вкъщи.

Цената на комплекта варира според вида на телефона и поправката, като започва от 35 долара за батерия за Moto X и стига до 200 долара за замяна на екрана на Droid Turbo 2 и Moto Z Force.

Нестандартното решение на Motorola подсказва за нова насока, в която компаниите могат да поемат, когато става въпрос за противоречивата тема за това, кой има право да поправя телефоните ѝ. Вместо да настояват само за официално лицензирани сервизи или да оставят хората сами да се лутат, компаниите могат да осигуряват части за онези, готови сами да поправят устройствата си, когато те вече са извън гаранция.

Тагове: