Докато светът се опитва да се възстанови от коронавирус пандемията, нов анализ показва, че пазарът на умни часовници през Q2 2021 се е увеличил с 47 процента, а доминацията на Apple Watch е пълна - марката Apple Watch е най-продаваната такава джаджа изобщо, докато Apple Watch Series 6 е най-популярният модел умен часовник.

По данни на маркетинговата компания Strategy Analytics за периода април-юни са продадени 18 милиона умни часовника, като Apple Watch държи 52 процента от пазара. За този период от него са продадени в глобален план 9.5 милиона бройки, което е увеличение с 46 процента на годишна база.

„Apple Watch все още не позволява на конкуренцията да го настигне, а Apple Watch Series 6 е категорично най-продаваният умен часовник благодарение на елегантния дизайн и големия каталог от здравни и фитнес приложения“, се казва в анализа.   

Apple Watch Series 6 бе пуснат миналия септември с новия чип S6, по-ярък Always on дисплей и нов и по-точен инструмент за изследване на кислорода в кръвта. На свой ред очаква се Apple Watch Series 7 да бъде анонсиран само след няколко седмици заедно с новия iPhone 13 и да донесе по-голям дисплей и нов дизайн.  

Основни конкуренти, макар и далеч назад, остават часовниците на Samsung. Анализаторите вярват, че новото партньорство с Google за Galaxy Watch 4 ще донесе по-голям успех на джаджата към края на годината, тъй като тя идва с пакет от приложения, измерващи здравните индикатори по-добре от всякога.

Снимка: Apple

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

 

Тагове: