HMD Global продължава да пуска Android телефони на разумни цени и последният модел е Nokia G50. Веднага става ясно коя ниша се опитва да запълни този апарат – това е най-евтиният 5G телефон на компанията и с 6.82-инчов HD+ дисплей е и най-големият в бюджетния сегмент.

Стартовата цена на Nokia G50 е само 200 лири за версията с 4 GB RAM/64 GB сторидж, което не е лошо, ако търсите евтин и симпатичен 5G телефон. Дизайнът му прилича на други скорошни модели на Nokia, като в кръгъл модул на гърба са поместени 48 МР основна и 5 МР ултраширока камера, както и дълбочинен сензор. Селфи камерата е 8 МР с нощен режим и видео стабилизация.

Чипсетът е Snapdragon 480, а предвид че телефонът е огромен, батерията също е много голяма – 5000 mAh, което трябва да е достатъчно за два дни без зареждане. USB-C, скенер за отпечатъци и аудиожак допълват характеристиките.

Nokia G50 стартира с Android 11 и обещанието за две следващи негови ревизии, както и три години на пачове по сигурността. В кутията ще откриете още слушалки, кейс и 10 W зарядно.

Снимка: Nokia

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове:
Още от Tech