Sony демонстрира най-новия си сензор за смартфон камера, който е в състояние да заснеме 1080р видео в забавен кадър при 1000 кадъра в секунда. Новият трислоен CMOS сензор е първият по рода си в бизнеса и снима на забавен каданс около осем пъти по-бързо от своите конкуренти, при това с минимално нарушаване на фокуса, твърди компанията.

Сензорът може още да снима 19.3 MP кадри за 1/120 от секундата, което е четири пъти по-бързо от възможностите на други подобни сензори. Причината за това се крие в собствената DRAM конструкция, която превръща аналоговите видео сигнали в дигитални.

На практика всичко това означава, че този сензор е по-добър от всичко друго, което може да откриете в смартфоните на този етап. Въпреки че iPhone 7 и Google Pixel могат да снимат на забавен кадър в 1080p при 120 fps, те изостават значително спрямо това, което Sony е постигнала с новия си сензор. Всъщност 1000 кадъра в секунда дори е повече от собствения Sony RX 100 V, който го докарва до 960 fps.

Имайки предвид, че Apple и Google използват сензори именно от Sony, не е изключено в един момент да видим това невероятно постижение и в техните телефони след година или две. И дано дотогава мястото за съхранение да е увеличено значително, защото 1000 fps Full HD видеото ще изяде SD картата ви за отрицателно време, завършва The Verge.Виж още: Google Brain създаде метод за изчистване на пикселизирани изображения

Тагове: