Прорезът е една най-одумваните естетически функции в последните години и все повече производители го използват, откакто Apple го включи в своя iPhone X. Независимо дали го харесвате или не, ви гарантираме, че новият патент на Xiaomi няма да ви остави безразлични.

В мрежата се появиха скици от нов патент, подаден от Xiaomi, който разглежда различни видове дизайн на прореза на смартфон. В едни от вариантите той буквално стърчи над горния ръб на телефона, вместо да бъде непосредствено под него. Причината за това нестандартно решение е, че в обратния прорез могат да се съберат повече сензори. Там са поместени двойка селфи камери, както и целият набор от слушалка и сензор за разстояние. Гърбът на обратния прорез е празен.

Според нас това е пропусната възможност там да се постави елемент като марката на производителя или дори светкавица за задната камера. Все пак, ако ще поставяте стърчащ прорез, по-добре да има нещо и от двете му страни.   

Оставяйки шегата настрана, решението на Xiaomi е доста причудливо и повдига въпроси за неговата практичност. Подобен стърчащ прорез със сигурност няма да се "чувства" добре в джоба ви. В крайна сметка обаче наскоро ZTE патентова цели два прореза едно е сигурно – компаниите търсят нови решения за максимално изчистен дисплей.

Тагове: