Още през април научихме, че роденият в Иран крипто предприемач Сина Естави иска да продаде NFT на първия туит на бившия главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси за 50 милиона долара. Естави отбеляза, че половината от това ще отиде за благотворителност, а другата половина ще бъде използвана за разрастване на неговите блокчейн начинания. Първоначално крипто предприемачът закупи NFT за 2,9 милиона долара през 2021 г., като Дорси дари всички средства за благотворителност.

Когато писахме за това преди няколко месеца, опитът на Естави да препродаде това NFT доведе до скромни оферти от около 7000 долара. Въпреки че по-късно тази стойност се изкачи до 30 000 долара, разликата между най-високата оферта и търсенето от 50 милиона долара все още беше огромна.

Изглежда, че цената е намаляла още повече. NFT символът, който все още получаваше искания за 30 000 долара на OpenSea през април, сега има най-висока оферта за покупка от 0,0166 ETH, или еквивалент от едва 29 долара.

Не са нужни познания по висша математика, за да се изясни ситуацията, но само за да направим разликата още по-ясна, това е почти 0,0001% от първоначалната предполагаема стойност на NFT.

Бихте си помислили, че Естави може да си е научил урока след това начинание, но наскоро предприемачът направи още една оферта от 44 милиона долара за закупуване на първия туит на Илон Мъск след закупуването на Twitter. За негов късмет обаче изглежда, че Мъск все още не може да финализира сделката с Twitter, така че офертата е на изчакване.

Сина Естави не е взел най-успешните финансови решения в последно време. Неговите крипто начинания Bridge Oracle и CryptoLand се сринаха много след ареста му в Иран миналата година по обвинения в „разрушаване на икономическата система“. Той беше задържан за девет месеца и сега е на мисия да накара своята криптовалута да набере популярност сред обществеността.

Снимка: Unsplash

Виж ощеFortnite Token е криптоизмама