Изглежда Nikon не е толкова консервативна компания, за колкото я смятат някои хора. Тази седмица става ясно, че компанията най-накрая се е насочила към разработването на пълноформатен безогледален фотоапарат.

В интервю с Xitek Тецуро Гото, мениджър развойна дейност в компанията, каза, че всеки нов безогледален Nikon фотоапарат "трябва" да бъде пълноформатен. Що се отнася до причината Гото твърди, че конкурентите като Fujifilm, Olympus и Sony не се грижат за професионалните фотографи със своите безогледални камери и Nikon може да изпълни тази роля.

Гото не разкри подробности за новата разработка, но Nikon държи патенти за два пълноформатни обектива - един 36 mm с f/1.2 и втори 52 mm с f/0.9, така че можем да добием представа какво можем да очакваме.

Nikon държи на високото качество при портретните обективи, от които професионалистите искат да се възползват. Този нов безогледален пълноформатен фотоапарат определено няма да е евтин, но ще се хареса на професионалистите, които не искат да носят винаги със себе си гигантски DSLR.

Тагове: