Телефонът Nothing Phone (1) може в крайна сметка да струва по-малко от първоначално посоченото. Досега се появи само един слух относно цената на телефона и той предполага цена от 500 евро. Е, идва нов такъв, който предоставя напълно различна информация.

Тази информация идва от RootMyGalaxy, а източникът не само сподели цената на телефона, но и някои изображения и спецификации. Все пак приемайте тази информация с известно недоверие.

Въз основа на споделената информация моделът с 8 GB RAM и 128 GB памет ще струва 397 долара.

Това обаче не е единственият модел, който ще бъде наличен. Вариантът с 8 GB RAM и 256 GB памет също ще бъде пуснат на пазара и струва 419 долара. Най-добрият вариант ще включва 12 GB RAM и 256 GB памет и ще струва 456 долара.

Имайте предвид, че не знаем за какъв пазар ще бъдат предлагани тези ценови варианти. Очаква се телефонът да бъде пуснат в Индия и Европа, наред с някои други страни. САЩ обаче не влиза в сметките.

Ако това е действителната цена на устройството, то може да се окаже много по-привлекателно за потребителите. Излишно е да казваме, че началната цена от 397 долара е доста по-ниска от цената от 500 евро (530 долара).

А какво да кажем за спецификациите? RootMyGalaxy сподели доста информация. Според източника телефонът ще разполага с 6.55-инчов 120 Hz OLED дисплей. Това вероятно ще бъде Full HD+ панел.

Чип Snapdragon 778G+ ще захранва телефона, докато ще бъдат налични както 8 GB, така и 12 GB LPDDR5 RAM варианти. Телефонът ще се предлага в опции за съхранение от 128 GB и 256 GB UFS 3.1, както споменахме по-рано.

Ще бъде включена батерия от 4500 mAh и ще поддържа 45 W кабелно зареждане. Можете също да очаквате 15 W безжично зареждане и 5 W обратно безжично зареждане. Android 12 ще бъде предварително инсталиран заедно с Nothing OS отгоре.

50-мегапикселова основна камера ще бъде подкрепена от 16-мегапикселов вторичен модул. 16-мегапикселова селфи камера също ще бъде част от пакета.

Твърди се, че телефонът Nothing Phone (1) тежи 199 грама, а ще бъде с дебелина 7.55 мм. Стерео високоговорителите ще бъдат част от конфигурацията и ще предлагат поддръжка на Dolby Atmos. Ще бъде включена 5G свързаност, същото важи и за Bluetooth 5.2.

Снимка: RootMyGalaxy

Виж още: Nothing Phone 1 ще се продава само с покани, както OnePlus навремето