На вчерашното събитие на Apple първият умен часовник на компанията трябваше да е звездата на шоуто, но вместо погледите да бъдат вперени в него, всички бяхме „омагьосани“ от новия ултратънък 12-инчов MacBook лаптоп.

Той е истинско инженерно чудо, когато говорим за технология, събрана в тяло с 13.1 мм дебелина. Може да се убедите в постиженията на Джони Айв и компания от 4-минутното видео тук.

Но цялата тази мания по създаването на ултратънки лаптопи взема и своите жертви. Новият MacBook има само един USB Type-C конектор, който служи за всичко – зареждане, видео изход и трансфер на данни. Ако искате да зареждате лаптопа, да го свържете към монитор (или телевизор) или да качвате данни от друго устройство по едно и също време, тогава ще ви трябва 79-доларовият аксесоар на Apple. Имате избор между два типа аксесоари: VGA или HDMI, като и двата струват по 79 щатски долара. Те се продават отделно от 1299-доларовия MacBook.

Тези от вас, които искат да използват USB аксесоар, без да зареждат лаптопа в същото време, могат да платят 19 долара за новия USB към USB Type-C адаптер. За съжаление няма адаптер за тези, които имат нужда от Ethernet свързаност или SD карти, така че ще трябва да използвате USB към USB Type-C и за двете.

Прочетете още: Apple Watch вече официално