С наближаването на септември слуховете за iPhone 7 вече дори не са толкова интересни. Вместо това нека обърнем поглед към следващата година към поредно доказателство за една по-радикална промяна в дизайна на смартфона на Apple.

През 2017 г. прочутият iPhone става на десет години и слуховете твърдят, че Apple ще потърси наистина подобаващ начин, за да отбележи събитието. Според Bloomberg и GSM Arena компанията вече усилено работи по сериозен редизайн на модела, като за целта ще премахне изцяло Home бутона. По този начин iPhone 8 ще акцентира повече върху красивия си дисплей, твърди източник, запознат с плановете на Apple.

Освен това корпусът на новия телефон ще бъде стъклен за още по-стилен вид.

Ако наистина се спре на подобен дизайн, Apple ще трябва да реши и някои технологични проблеми, породени от него, като това, как ще бъде вградена TouchID функционалността. Към момента четците на пръстови отпечатъци обикновено са вградени в Home бутона или се намират отзад, но при липсата на такъв бутон и изцяло стъклен гръб подобно решение е невъзможно, затова ще трябва да се търси алтернатива.

Виж още: Sony Xperia XR и Xperia X Compact изтекоха дни преди премиерата на IFA

Тагове: