Всеки от нас рано или късно остава без достъп до интернет и това е време, в което "няма какво да правим". Казвам, че няма какво да правим в кавички, защото 90% от заниманията ни, когато сме пред компютъра, са свързани с нужда от достъп до световната мрежа - Facebook, Youtube, Twitter, чат с приятели и т.н.

Но за да ни помогне да преодолеем "шока" от липсата на интенрет, от Google са се постарали да създадат офлайн игра, която да ни забавлява, докато чакаме.

Новата "Network Error" страница идва с вградена игра, в която тиранозавър Рекс трябва да тича и скача безкрайно. Тази страница в момента е налична само за Canary build-а на Chrome браузъра.

Ако използвате Chrome Canary за Windows или Mac, ето как можете да го опитате:

Спрете достъпа до интернет, а след това отворете нов таб и заредете произволен уебсайт. Ще видите стандартната (макар и с нов дизайн) Network Error страница, в която ще ви чака самотният T-Rex, създаден от Google дизайнера Себастиан Габриел.

Обикновено в този момент бихте затворили раздела и бихте се насочили към рутера, за да го рестартирате. Вместо това, натиснете клавиша за интервал на клавиатурата и ще видите как самотният T-Rex ще подскочи. Пред него ще се появи ивица земя и... играта ще започне. Подобно на други игри с безкрайно бягане, целта е проста: стигнете колкото може най-далеч и натрупайте най-много точки, преди да сгрешите.

 

с

 

Предполагаме, че новата Network error страница ще се появи официално в стабилната версия на Chrome 38 и тогава може би ще се радвате, когато нямате достъп до интернет.

 

Виж още: Онлайн играта Smart Pins на Google, предизвиква географските ви познания