Ако не сте чували за Spotify, спокойно, нормално е, защото до днес тази услуга не беше налична в нашата страна.

Но какво е Spotify?

Накратко това е музикална услуга, която ви предоставя възможност за стриймване на над 20 милиона песни, БЕЗПЛАТНО. Избирайте артисти и албуми, или създайте свой собствен списък с любимата ви музика. Spotify се разширява до общо 20 нови държави, от Латинска Америка (Колумбия, Доминиканската република, Ел Салвадор, Хондурас, Коста Рика, Чили, Гватемала, Панама, , Парагвай, Боливия, Перу, Уругвай, Еквадор и Никарагуа), до Европа (Чехия, Унгария, Малта, Кипър и Словакия, в това число е и България).


С това списъкът с поддържани страни от 35 става 55. От Spotify казват, че смартфон приложенията ще работят на всички нови пазари и потребителите ще получат еднакво добро музикално изживяване, и на Android, iOS и Windows Phone смартфони и таблети.

 

s


„Днес ние даваме на хората най-доброто музикално изживяване в историята на смартфоните и таблетите“, казва главния изпълнителен директор и основател на Spotify, Даниел Ек. "Независимо дали сте на фитнес, или на парти с приятели. Просто седнете и нека Spotify ви служи със страхотна музика за всеки миг от живота ви".


След като обяви експанзията на Spotify, Даниел Ек говори и за броя активни потребители на музикалната услуга. Данните сочат, че Spotify има 6 милиона Premium потребители и 24 милиона активни, използващи безплатната версия. Няма окончателна цифра за общия брой хора, използващи Spotify, но отново според Г-н Ек, само през 2013-та потребителите са стриймвали общо 4,5 милиарда часа музика!


Може да посетите и уеб сайта на Spotify и да свалите настолна версия за Windows, OS X и Linux. А приложенията за смартфони и таблети може да намерите тук: Google Play Store, Apple app Store, Windows Phone Store.

 

 

Spotify получава 250 милиона долара финансиране!