Със скорошния анонс на GeForce GTX 1080 и GTX 1070 Nvidia се радва на голяма популярност, а компанията по традиция е добре позната на РС геймърите, които редовно използват нейните видеокарти. Запитан обаче дали възнамерява да произвежда чипове за мобилни устройства, изпълнителният директор на Nvidia Жен-Хсун Хуанг вече не е толкова уверен, че това ще продължи.

На въпрос, дали компанията ще се върне към масовото производство на мобилни чипсетове, Хуанг отговаря по следния начин, цитиран от Ubergizmo:

"Вече нямаме интерес към този пазар. Всеки може да произвежда смартфони и се радваме, че можем да ползваме тези устройства. Нека обаче някой друг се занимава със създаването им."

Подобен ход наистина не е неочакван, след като през миналата година компанията обяви, че спира производството на своите мобилни LTE чипове, които всъщност са основен компонент в съвременните смартфони. Друго обяснение е свързано с Tegra K1 SoC, който широко бе рекламиран като най-бързия мобилен чип, но не успя да се наложи масово.

Виж още: Samsung Galaxy Note 5 е най-обичаният телефон в Америка, 6S Plus е на второ място

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Apple сподели част от напредъка си в технологията за самостоятелно шофиране на автомобили

2 | Преди 16 ч.