Вече е официално - от днес Instagram добавя възможност за видео излъчвания на живо в приложението, както и лични съобщения в стил Snapchat, т.е. изтриващи се автоматично, след като се прегледат.

За разлика от видео излъчванията на живо във Facebook, при Instagram няма да имате възможност да качите видеото, след като сте спрели да излъчвате. Това означава, че зрителите ще могат да гледат само в реално време.

Продуктовият ръководител на Instagram Кевин Уейл казва, че от Instagram са искали да създадат видео функция на живо, която да придава усещането за разговор лице-в-лице.

„Instagram, за разлика от Facebook, няма да плаща на марки или известни личности, за да използват новата видео функция“, добавя Вайл.

 

 

С цел да задържи хората в приложението Instagram отново копира една Snapchat функция, а именно изчезващите чатове.

"Ние искаме Instagram да бъде мястото, където можете да споделите всичките си моменти", каза Вейл.

С други думи, от Instagram са си дали сметка, че хората използват други продукти (Snapchat), за да споделят тези моменти, и са решили отново да копират този продукт.

Новите функции за съобщения и видео на живо са активни от днес, но способността да излъчваме на живо ще бъде отключена през следващите месеци.

 

 

Прочетете и това: НТС отхвърли слуховете, че продава телефонния си бизнес, отваря VR институт 

Тагове: