Olympus ще продаде бизнеса си с фотоапарати на същата компания, която преди време изкупи компютърното подразделение Vaio на Sony, но все още не възнамерява да изостави своите продукти. Компанията току-що пусна ново приложение, наречено OM-D Webcam, което превръща фотоапаратите на Olympus в уеб камери за стрийминг на живо и видеоразговори, когато ги включите в компютър с USB-C кабел.

Безспорно подобно приложение звучи доста полезно във време на онлайн срещи и работа от дома, но не всички потребители на Olympus ще могат да се възползват от него.

Най-напред приложението работи само с Windows 10 и не е ясно дали ще има МасOS версия. Освен това то е съвместимо само с няколко модела. Накрая, то не позволява използването на звук от апарата, което означава, че потребителите трябва да използват USB микрофон.   

Olympus не е единствената фото компания, която пусна софтуер, за да направи своите продукти по-полезни в разгара на пандемията. Canon пусна свое собствено приложение, което превръща професионални и любителски апарати в уеб камери за Windows 10 още през април. В началото на юни пък Panasonic предложи софтуер, който превръща апаратите от сериите GH5, GH5S, G9 и S1 в уеб камери.

Снимка: Olympus

Виж още: Android 10 за нови 4 модела на Nokia