Ако устройство със 108 МР камера и 120х дигитално увеличение ви звучи примамливо и нямате нищо против на корпуса му да пише Xiaomi, китайската компания очевидно има нещо предвид специално за вас. Според нов слух ще видим точно такъв телефон, който вече носи култовото име CAS и се очаква да бъде вариант на Xiaomi Mi СС 10, който така и не видя бял свят.

Според слуха Xiaomi работи по новия телефон още от началото на годината. Увеличителната камера ще използва конфигурация с перископ, което позволява лещата на телефона да бъде по-широка и да постигне 12х оптично увеличение с този 108 МР сензор. Разбира се, след като Samsung вече го направи със 100x Space Zoom, Xiaomi може да използва 120х дигитално увеличение, за да рекламира телефона.

Нещо повече, въпросният сензор няма да бъде от Samsung, въпреки че Xiaomi използваше сензори на южнокорейския гигант за другите си 108 МР камери като тази в Xiaomi Mi CC9 Pro. Вместо това ще видим нов CMOS сензор с кодовото име НМ2.

Очаква се тази вариация на Xiaomi Mi CC10 да използва чипсет Snapdragon 755G, който поддържа 5G и NFC, като телефонът да бъде анонсиран през юли.

Виж още: Web камерата на Бил Гейтс е нечовешка (СНИМКИ)

 

Тагове: