През годините OnePlus придоби репутация на компания, предлагаща водеща производителност и спецификации в достъпен пакет. Цената на телефоните на компанията се увеличи през годините, но изглежда, че марката може да се върне към достъпните си корени за нова серия.

Каналът Digital Chat Station в Weibo заяви, че OnePlus работи върху нова телефонна линия, фокусирана върху производителността и игрите. Смята се, че тази серия телефони ще има цена, варираща от 2000 до 3000 юана (~315 до ~$473). Китайските цени обикновено са по-ниски от останалия свят, така че бихме очаквали значително увеличение на цените в Европа и потенциално в Индия.

Източникът добавя, че тази нова серия ще има флагмански процесор и плосък екран, а не извит панел. Разбира се, на теория водещият чипсет не означава непременно Snapdragon 8 Gen 1. Това потенциално може да подсказва и Mediatek Dimensity 9000 или по-стари SoC като Snapdragon 888, Snapdragon 870 или Dimensity 1200. Все пак подобен ход би допринесъл за скок спрямо много други телефони в този ценови сегмент.

Във всеки случай по-достъпна линия смартфони, фокусирана върху чиста мощност, би била своеобразно завръщане към произхода на OnePlus. Но предполагаме, че компанията ще намали разходите в други области, за да изпълни отчетения ценови прозорец. Някои потенциални компромиси включват камерите, IP рейтинга и поддръжката за безжично зареждане.

Няма информация за подробности за пускането на тази серия OnePlus, за която се говори в Китай, но се надяваме, че ще стигне до други пазари, ако наистина е по-евтина, но мощна опция.

А вие от какво сте готови да се откажете за по-достъпен смартфон със Snapdragon 8 Gen 1 на цена до 400 долара?

Снимка: OnePlus

Виж ощеЕто колко ще струва вашият Android телефон през 2022 г.

 

Тагове: