След като инженерът по роботика Кен Пилонел успешно замени Lightning порта за USB-C на iPhone X през октомври, друг iPhone X беше модифициран по същия начин. Този път създателят му Герно Йобстл обаче казва, че портът е подсилен и също така направен да бъде водоустойчив. И да, това устройство, за което се твърди, че е първият в света водоустойчив USB-C iPhone, скоро ще бъде пуснато в продажба.

Герно Йобстл сподели видеоклип в YouTube на iPhone X, който е модифицирал с USB-C порт. Той е вдъхновен от Кен Пилонел, който създаде първия USB-C iPhone миналата есен и отбеляза, че GitHub страницата на Пилонел е помогнала за създаването на този водоустойчив iPhone X с USB-C.

Наред с това, че го прави водоустойчив, Йобстл казва, че е създал нова персонализирана част – изработена от 20% въглеродни влакна, за да поддържа сигурен USB-C модула в iPhone X.

Йобстл също отбелязва, че след запояване на USB-C конектора, той е използвал супер лепило, за да изолира окабеляването, което по думите му означава, че „не изглежда толкова хубаво“. Но, разбира се, вътрешното окабеляване не е нещо, което ще видите. Въпреки това отвън изглежда, че можете да видите малко от супер лепилото, което помага да се запази водоустойчивият „трансплантиран“ USB-C порт.

Ентусиастът иска да направи повече проекти като този, така че за да ги финансира, той ще продава този водоустойчив USB-C iPhone през eBay от 19 януари.

Това има потенциал да изисква висока цена, тъй като USB-C моделът iPhone X на Пилонел се продаде за внушителните 86 000 долара през ноември. Засега мъжът все още не е споделил началната цена.

Що се отнася до бъдещите планове на Apple за портове на iPhone, няма индикации, че ще видим той да премине към USB-C. По-скоро преминаването вероятно ще бъде от Lightning към дизайн без портове.

Снимка: Gernot Jöbstl

Виж ощеApple може да анонсира iPhone SE с 5G още тази пролет

 

 

Тагове: