OnePlus вече потвърди, че работи по нова технология за батерии, наречена Glacier Battery, а днес компанията хвърли повече светлина върху проекта в поредица от публикации в Weibo.

Решението за батерията ще бъде по-ефективно, по-издръжливо и с изключително висока енергийна плътност в сравнение с други съществуващи решения. Новата клетка ще може да осигури поне 80% от първоначалния си капацитет след четири години редовна употреба, което е много над средната стойност за индустрията от 800 цикъла на зареждане.

Производителят също така потвърди предварително известния капацитет от 6100 mAh и разкри, че ще видим батерията в Ace 3 Pro, който ще бъде пуснат на пазара следващата седмица.

Новият пакет ще има енергийна плътност от 763 Wh/L, а батерията ще тежи само 14 грама.

Батерията ще запази и поддръжката на 100 W бързо зареждане, което ще позволи на 6100 mAh пакета да премине от 1% до 100% за 36 минути.

Батерията е разработена съвместно с CATL, най-големия производител на батерии в областта на електрическите превозни средства. Базираната в североизточен Китай компания предостави ноу-хау и физическите заводи за производство на батериите.

Снимка: Unsplash

Виж още: Учени могат да превърнат междузвездното пътуване в реалност

 

 

Тагове: