Все повече Android производители започват да подражават на Apple в отличната софтуерна поддръжка. Samsung беше първият голям играч, който миналата година обеща три години на ъпдейти на операционната система и още няколко марки изявиха такова желание. Най-новото име, което се присъединява към този списък, е Vivo.

Vivo обяви, че флагманската серия Х, която ще излезе това лято, ще бъде първата с тригодишна гарантирана софтуерна поддръжка. Това включва както всички Android ревизии, така и редовни пачове по сигурността и се отнася за устройствата, продавани в Австралия, Европа и Индия. Други модели на Vivo обаче ще получат само пачове по сигурността за тригодишен период, което също е подобрение, макар да не ви гарантира най-новия Android.

Преди броени дни компанията Орро, която е под същата шапка като Vivo, реши да увеличи поддръжката на флагманската си серия Find X3. Вместо стандартния двугодишен цикъл флагманите на компанията вече ще получават три години на пачове по сигурността, но все още само две нови ревизии на Android.

След като двете свързани компании взеха тези решения, изглежда логично третата в лицето на OnePlus да предложи подобно решение на своите клиенти. Всъщност това е особено необходимо предвид скорошните проблеми с ъпдейтите, които OnePlus изпитваше.

Снимка: Vivo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

Тагове: