Тъмната мрежа (The Dark Web) е място, където може да се купи буквално всичко - от огнестрелни оръжия и наркотици до откраднати кредитни карти и банкови сметки. В последно време обаче там се търгуват, при това доста високо, акаунти за услуги като Uber, Netflix и eHarmony.

Израелската фирма за кибер сигурност LogDog е направила проучване за това как се харчат различните профили, и резултатите са изненадващи - изобилието от крадена информация е толкова голямо, че цените съвсем не са високи. Акаунт за известния еротичен сайт Brazzers може да се закупи само за долар, докато цената на профил в Amazon може да бъде само 60 цента, макар че в някои случаи достига до шест долара. За долар или два може да получите преференциален акаунт за Uber, който ви дава право на безплатен превоз. Същата сума ще ви донесе и краден акаунт в Netflix - или пък номер на социална осигуровка, с който могат да се правят най-различни измами и да се открадне чужда самоличност, пише The Next Web.

Ако искате хакнат профил в Twitter, той може да бъде ваш срещу три долара, докато имейл акаунт в Gmail или Yahoo струва между 70 цента и долар.

Виж още: Софтуер на Yahoo засича 90 процента от обидните коментари онлайн