От известно време се говори, че Apple работи по нов чифт слушалки, които се поставят върху ухото. Макар компанията да не е разкрила подробности, нов патент ни дава идея за плановете на Apple. Патентът, наречен „система и метод за автоматично разпознаване на ляво и дясно ухо при слушалки“ разкрива концепция за универсални слушалки, които може да поставите на всяко ухо без значение как се ориентирани те.

Според патента, във всяка чашка има по пет микрофона, които веднъж поставени на главата, могат да установят как точно са сложени слушалките. След това системата автоматично ще настрои дистрибуцията на звука, за да попада в правилното ухо. С други думи, ще бъде невъзможно да поставите слушалките неправилно.            

Иновативните слушалки ще имат и функция, подобна на начина, по който умната домашна колонка HomePod възприема потребителски команди. Тази система използва един микрофон, за да улавя гласа на човек и втори, за да филтрира фоновия шум, който иначе би попречил на разпознаването на командите.

Като при повечето патенти, тук също съществува опасността да не го видим никога реализиран на практика. Но ако Apple все пак пусне такива слушалки, техният универсален начин на носене ще бъде нещо, което ще ги отличава от конкуренцията.

Оцени:
Рейтинг: 3
Най-четени
Всички

Новината, която феновете на Xperia и Sony искаха да чуят

74 | 23.05.2019
Още от Tech

Умните колонки Made in China доминират пазара

1 | Преди 14 ч.