Днес Теленор разшири обхвата на своята популярна услуга "Плати с Теленор". Тя позволява да правите лесни и удобни разплащания през популярни платформи като App Store, Apple Music, iTunes и iBooks.

Услугата, която операторът пръв предлага на пазара в България, е достъпна за всички клиенти на абонаментните планове и предплатените услуги на компанията. Тя е преди всичко за удобство на клиента и улесняване възможностите за покупка на мобилно съдържание.

"Плати с Теленор" е лесна за ползване. Клиентите на Теленор, които притежават активен Apple ID, трябва да изберат Mobile Phone като предпочитан начин за плащане в настройките на акаунта си в App Store, Apple Music, iTunes и iBooks на своя iPhone, iPad, iPod touch или Mac или в iTunes на своя компютър. Когато потребителят избере Mobile Phone като предпочитан начин на плащане, стойността на всички бъдещи покупки, извършени със съответния Apple ID, ще бъде автоматично добавена към месечната сметка на абоната към Теленор или приспадната от наличния предплатен кредит.

Ще могат да се осъществяват покупки на съдържание през всички Apple устройства на потребителя, включително Apple TV и Apple Watch, добавят от оператора в съобщение до медиите.

Всеки абонат на Теленор ще може да направи плащания на обща стойност до 20 лв. месечно, в случай че разполага с кредитен лимит под 100 лв. на месец, и до 50 лв. месечно, ако кредитният му лимит е над 100 лв. на месец. Потребителите на предплатените услуги на Теленор ще разполагат с лимит за покупки до размера на кредита по предплатената карта, но не повече от 20 лв. на месец.

Услугата „Плати с Теленор“ е безопасна и лесна за ползване, не изисква регистрация на кредитна или дебитна карта и не натоварва покупките на клиентите на Теленор с никакви допълнителни такси.