Ако пазарувате във верига хипермаркети Kaufland, ето нещо, което ще ви бъде интересно: компанията пусна своето ново мобилно приложение, с което да ви помогне да организирате възможно най-добре пазарния ден.

Инсталирането е лесно (трябва ви Android устройство с версия 4.1 и по-висока или iOS устройство - iPhone, iPad, iPod touch - с 9.0. Самият тест е правен на телефон Samsung Galaxy S7), а за да използвате пълноценно приложението, трябва да направите и бързa регистрация. Тя може да бъде извършена чрез социалните мрежи (Facebook, Google+ или Twitter) или имейл адрес. Интересното е, че самата регистрация става чрез уеб сайт, но веднага след това автоматично ще бъдете върнати в приложението. В самия профил няма твърде много информация и възможности за настройки, а програмата сама засича на какъв език е телефонът ви, за да се визуализира на него. Част от бутоните обаче остават на английски език, когато преминахме към български език на апарата.

 

Менюто за навигация се намира отляво, а от него имате бърз достъп до акаунта си, актуалните оферти, откриване на магазин, рецепти, мнение и коментари за даден магазин. За да да бъдат тези функции активни, трябва да изберете обект, като това става от списък, в който магазините са подредени от най-близък към най-далечен, или директно чрез посочване на картата. Когато натиснете на обект, ще видите какви щандове има в него (меса, сирена и т.н.), какво допълнително ще откриете там (например грил, пекарна), работното му време и GPS навигиране до него чрез Google Maps.

В "Предложения" ще откриете продуктите, които са намалени, като трябва да имате търпение, тъй като списъкът се отваря по-бавно. Удобно е, че директно от тук можете да добавяте продукти в списъка за пазаруване. Можете и да видите повече информация за дадена стока, а и докога ще продължи да е на тази намалена цена. Можете да избирате и типа продукти от меню, достъпно през иконката „три точки“. Понякога можете да имате проблем с натискането му, особено ако имате по-големи пръсти. Ако под него е иконка за добавяне на продукт, ще натиснете директно нея.

Иначе самият списък за пазаруване е едно от най-удобните неща, които ви дава приложението. Можете да го наименувате, да му давате цвят, за да го различите по-лесно, както и бързо да го споделяте. От другата страна просто трябва да имат приложението и да са регистрирани в него, а ако не са - просто трябва да направят регистрацията. Списъкът за пазаруване може да бъде редактиран, да се добавят още продукти, да се отметват тези, които сте купили и дори да се сканира баркод.

 

Ако често се чудите какво да сготвите, налично е и менюто с рецепти. От него избирате ястие (има филтър и търсачка за по-лесно ориентиране), като освен снимка и кратко ръководство за приготвяне, ви очаква и подробен списък с продуктите, които да добавите към актуалния ви списък за пазаруване (или към нов). Функционалността е много интересна и полезна, но ако искате рецептите да са на български език, трябва и езикът на приложението да е на български. Ако е на друг език, ще можете отново да преглеждате рецептите, но на немски, който е основен за програмата. Самите рецепти са разпределени в сериозен брой категории, за да се ориентирате по-бързо, но липсват други параметри за филтриране. Разбира се, можете да използвате и възможността за търсене. Когато направите избора си, просто натискате бутона за добавяне на продукти в списъка за пазаруване. 

Мобилното приложение Kaufland-App може да бъде изтеглено безплатно от Google Play Store и App Store.

Така независимо дали обичате да пазарувате често или досега сте гледали пренебрежително на точно тази домакинска задача, можете да си помогнете с приложението на Kaufland. Към момента все още има някои дребни неща за изчистване, но дори само списъкът за пазаруване е достатъчно удобен, за да има място на телефона ви, а лесното следене за намаления ще допадне на огромна част от потребителите.