Като телефон от среден клас на Google A-серията прави много жертви, за да бъде по-достъпна опция, независимо дали това е чрез понижаване качеството на екрана, използване на по-евтини материали и др. Но ново изтичане на информация предполага, че Pixel 7a може да се окаже малко по-скъп апарат, отколкото някой e очаквал.

Кодовото име Lynx (L10) се носи наоколо, откакто разработчикът Куба Войчеховски се е заровил в изходния код на Android 13 QPR1 Beta 1. Смяташе се, че това мистериозно устройство може да бъде Pixel Ultra или Pixel Mini. Въпреки това ново изтичане на информация от програмиста предполага, че това устройство всъщност е Pixel 7a.

В Twitter разработчикът твърди, че е проучил драйверите на камерата на устройството и е открил „препратки към Pixel 22 Mid-range в сравнение с Pixel 22 Premium на Pixel 7/Pro“. Това изглежда предполага, че имаме работа с Pixel 7a.

Наред с тази информация Войчеховски казва, че източници са му казали, че Pixel 7a може да разполага с 90 Hz 1080p дисплей. Тази честота на опресняване ще бъде най-високата, която е намерила място на устройство от A-серия. Нещо друго, което може да е първото за нея, е 5 W безжичното зареждане.

Освен това изглежда, че Pixel 7a може да получи промяна в настройката на камерата. Имаше слухове, че Lynx може да разполага с обектив GN1, IMX787 и IMX712. Войчеховски обаче казва, че GN1 е премахнат и сензорите на камерата сега са „наричани l10_wide (IMX787) и l10_UW (IMX712) без специален телеобектив“.

Ако тези слухове са верни, Pixel 7a може да бъде голяма крачка напред спрямо своя предшественик.

Снимка: Unsplash

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото