След пускането на Pixel 7 и Pixel 7 Pro изглежда, че Google все още не лежи на лаврите си. Говори се, че компанията работи усилено по разработването на мистериозно устройство, за което се смята, че е нов Pixel телефон от висок клас, който може да бъде добавен към гамата Pixel 7.

Малко преди пускането на серията Pixel 7 научихме, че Pixel 7 има кодовото име P10 (Panther), а Pixel 7 Pro има кодовото име C10 (Cheetah) благодарение на публично достъпния код от Android Open Source, който бе намерен от 9To5Google. Научихме също, че Google подготвя поддръжка за нов дисплей с кодово име G10.

Според 9To5Google дисплеят G10 има 120 Hz честота на опресняване, 1440×3120 резолюция и е измерен като 71x155 мм. Това би поставило екрана наравно с Pixel 7 Pro, но това, което прави G10 интересен, е, че според съобщенията това е дисплей, направен от китайски OEM производител на дисплеи, наречен BOE - компания, която Apple понякога използва за нуждите на своята верига за доставки. Ако сте запознати с това как Google обикновено създава своите телефони Pixel, тогава знаете, че дисплеите им са изработени от Samsung.

Нов доклад от 91Mobiles изглежда допълнително потвърждава това изтичане на информация за G10. В сътрудничество с програмиста Куба Войчеховски 91Mobiles казва, че техните открития предполагат устройство, което може да бъде подобно по форма на Pixel 7 Pro.

Възможно е G10 да бъде просто прототип на следващото поколение на телефона Pixel или може да е нова част в семейството на Pixel 7. Няма достатъчно подробности, за да знаем със сигурност. Но какво мислите, че може да бъде G10?

Снимка: Unsplash

Виж още: Акаунтът на Google Pixel в Twitter отговори на Тим Кук от iPhone