Миналата седмица беше паметна за феновете на култовия сериал Туин Пийкс, тъй като създателите му Дейвид Линч и Марк Фрост обявиха официално, че той ще се сдобие с продължение през 2016 година (25 години по-късно!).

Социалните мрежи и форуми бяха залети от многобройни въпроси за това, какво ще видим в новата част. А конкретните въпроси варират от: „Какво се е случило с героите от сериал през тези 25 години?", „Как емблематичната мистерия е засегнала града?“, „Дали кофеиновата мания на агент Дейл Купър е излязла извън контрол?", и т.н. и т.н.

Някои от тези въпроси ще получат своите отговори, преди да видим 9-те нови епизода по американския кабелен оператор Showtime през 2016 г. Днес стана ясно, че през 2015 година ще се появи един роман, написан от самия Марк Фрост. Косъздателят на сериала обещава да сподели, „какво се е случило с хората в тази иконичен град през последните 25 години", казва в изявление издателят на книгата Flatiron Books.

Историята в книгата ще се задълбочи в центъра на мистерията - смъртта на Лора Палмър. Новата развръзка в "Туин Пийкс" ще се случва в наши дни и това със сигурност ще бъде плодородна почва за един бъдещ бестселър.