Apple съобщи, че приходите от подразделението й за услуги са в размер на 8.5 милиарда долара за последното тримесечие. Това е увеличение с 34 процента на годишна база. Може би по-интересното е, че тези приходи са повече от общите приходите от AirPods, Apple TV, Watch, iPad, iPod Touch и Beats.

Подразделението за услуги на Apple е вторият най-силен източник на приходи след iPhone. Тази тенденция започна от април 2016 година и продължава до този момент. Услугите включват Apple Music и iCloud, за които компанията заяви, че са увеличили абонатите си със 75 процента, без да уточнява точно колко потребители влизат в това число.

Apple също се радва на повече изтеглени файлове и повече време, прекарано в App Store след редизайна, обявен на WWDC 2017 и старта на iOS 11 през септември. Позовавайки се на най-новите оценки на App Annie, приходите на App Store са почти два пъти по-големи от тези на Google Play Store.

На последно място растежът при услугите на Apple също се дължи на разширяването на Apple Pay в още държави през последния месец, включително Дания, Финландия, Швеция и ОАЕ.

Тагове: