Google обяви първото устройство по програмата Designed for Google Meet и то представлява докинг станция за телефон с вградени говорител и микрофон за общуване през софтуера Meet. Джаджата се нарича Rayz Rally Pro и прилича на Nest Mini, но с място за поставяне на телефон. Докът идва в два варианта: с Lightning порт за iPhone и с USB-C порт за Android телефони. Независимо от предпочитаното мобилно устройство и двете версии могат да работят като Bluetooth колонка, микрофон с 360-градусов обхват и 20 W бързо зарядно устройство.

Големият коз в ръкава на Rayz Rally Pro е, че има официална съвместимост с Google Meet. Включването към видеоразговор в платформата става просто като поставите телефона и чукнете на автоматично показалата се покана. Не е ясно дали джаджата е съвместима с други видеоплатформи като Zoom И Webex.

Имайки предвид продължаващата пандемия и това, че селфи камерите на телефоните често са по-добри от уебкамерите в лаптопите, подобна джаджа може да намери място в професионалното ви ежедневие. Rayz Rally Pro струва 200 долара и ще се продава от 17 септември.    

Снимка: Appcessori Corporation

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви