Добра новина за феновете на X-Men - не един, а цели два ТВ сериала във вселената на прочутата комикс поредица вече са в процес на снимане, съобщава Variety. 20th Century Fox ще си партнира с Marvel за създаването на ново ТВ шоу, което ще разказва историята на родителите на група деца мутанти. Интересно е, че проектът, който все още си няма официално име, ще бъде оглавен от Брайън Сингър, който преди това режисира поредица от X-Men филми за големия екран.

Този сериал ще се излъчва по FOX и ще бъде второто подобно шоу, посветено на X-Men заедно с Legion на FX. Засега от проекта е предвиден пилотен епизод, но по всяка вероятност историята ще бъде развита в цял сериал.

Информацията за сюжета все още е оскъдна, но се знае, че той се пише от Мат Никс и ще се върти около двама родители, които разбират, че децата им имат свръхчовешки сили и се оказват замесени в борбите на мутантите. Това е поредният ТВ проект на Marvel, след като компанията вече работи с Netflix, Freeform, FX и ABC. Новият ТВ сериал ще е първото подобно партньорство на тема X-Men с 20th Century Fox, но не и първият комикс сериал на студиото - то вече пусна Lucifer и Gotham в сътрудничество с DC Comics.

Виж още: NBC патентова метод за откриване на торент пирати в реално време