Гейм гигантът Activision Blizzard подготвя първия в историята си тв сериал и той ще дебютира не другаде, а по Netflix, предава Gamespot.

Skylanders Academy ще бъде адаптация за тв екран на изключително популярната едноименна поредица, чиято стойност надхвърля три милиарда долара. Сериалът ще разказва геройските приключения на екипа Skylanders, които защитават света от злодеи.

"През последните пет години милиони семейства по цял свят приеха Skylanders в домовете си, а сега те ще могат да видят как любимите им герои оживяват на екрана с Netflix. Това е най-добрият дом за Skylanders Academy", казва шефът на Activision Blizzard Боби Котик, чиято компания е силата зад комерсиални хитове като World of Warcraft, Call of Duty и Overwatch.

Продуцент на сериала ще бъде компанията Activision Blizzard Studios, която бе основана през миналата есен именно с идеята да създава филмово съдържание. Тя се оглавява от бившия шеф в Disney Ник ван Дайк и Skylanders Academy е първият ѝ проект. Самият сериал пък се прави от Ерик Роджърс (Futuruma) и ще бъде с гласовете на Джъстин Лонг (Alvin and the Chipmunks) и Ашли Тиздейл (High School Musical).

Виж още: Netflix разработи инструмент, с който ще измерваме качеството на видеоклиповете

Тагове: