Тази събота от 19:30 часа в новото технологично предаване на Bloomberg TV Bulgaria, UpDate, ще настъпи часът на роботите. На гости на водещите Елена Кирилова и Бойчо Попов ще бъдат двама професионалисти от сферата на роботиката, които ще разгледат въпросите кои области ще бъдат засегнати от технологичния напредък и какво точно представляват социалните роботи.

Професорът по когнитивни системи и роботика от Plymouth University, Тони Белпем, ще коментира от какви роботи има нужда светът днес. Той ще разкаже и за еволюцията в роботиката - пътя от автоматизация към автономност, която ще доведе до роботи, способни да вземат все повече самостоятелни решения.

Вторият гост за съботната вечер ще бъде Доминик Бьозл, старши мениджър "Корпоративни иновации" в германската компания за роботика KUKA. Той ще коментира къде пада отговорността при предстоящата промяна в развитието на изкуствения интелект и роботиката като цяло.

На следващият ден ще можете да разпуснете с по-леки, но също толкова интересни теми. Гост на UpDate ще бъде българският стартъп iHELP, разработващ приложение за мобилна мрежа за взаимопомощ при спешни случаи. В рубриката App Date пък ще бъде представено приложението Tiny Scanner - специален софтуер, с който можете да сканирате документи, ако нямате конвенционален скенер под ръка.

Това и още актуални новини от света на технологиите можете да видите тази събота и неделя в UpDate от 19:30 по Bloomberg TV Bulgaria.

Тагове: