Българската компания Алтерко Роботикс е отбелязала отлични резултати за изминалата 2016 година. В рамките на 12 месеца тя е продала малко под 60 000 детски умни часовника MyKi Watch, което е надхвърлило очакванията на изпълнителни директор на компанията Димитър Димитров и екипа му.

Информацията беше обявена на премиерата на новите устройства на Алтерко Роботикс – наследник на MyKi Watch и линията MyKi Care. Новата версия на умния часовник, която беше представена на CES 2016, а вече може да бъде открита и в партньорската мрежа на компанията, идва с някои желани от потребителите промени. „Целта на новия модел, както и на цялата продуктова линия MyKi е да подпомогнем потребителите в техните грижи за най-близките и да им осигурим спокойствие“, коментира Димитър Димитров. Официалната премиера у нас се състоя в края на миналата седмица.

Умният часовник MyKi Touch има цветен сензорен дисплей с резолюция 240x240 пиксела и картинно меню за навигация, разработено с цел да бъде лесно за използване от малки и големи. Детският часовник разполага с интелигентна вибрация. Родителят може да настрои предварително от приложението местата и часовете, в които часовникът телефон да работи в режим вибрация. Така детето спокойно може да го носи, когато е в час. При пристигането в класната стая MyKi Touch ще премине автоматично в тих режим, като ще запази активна само функцията спешни повиквания. Нови са и възможностите за разговори с повече номера, изборът на мелодии, смяната на профили и управлението на силата на звънене.

Друго подобрение се наблюдава и в технологията за локализиране. Новият модел локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят поддържани номера в телефонната книга е удвоен, като 20-те номера, които детето може да набира, отново се управляват през мобилното приложение. 10-те допълнителни номера, които могат да се обаждат на часовника, са предварително одобрени и зададени от родителя в мобилното приложение. Батерията пък осигурява до 96 часа време в режим на готовност и 3 часа време за активни разговори.

Алтерко са развили и една друга своя идея – MyKi Pet. От компанията са продавали над 1000 тракъра от премиерата на модела, представен в края на миналата година. Той се характеризира с леко тегло (28 грама), слот за SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение. Като допълнение MyKi Pet има и друга полезна вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Новото при MyKi Pet е развитието на придружаващото го приложение. След ъпдейт специален алгоритъм анализира колко е активен домашният любимец и в случай на проблем стопанинът бива информиран за това. Приложението също така напомня за ваксини и медикаменти.

 

 

Най-новото устройство в портфолиото на компанията е част от линията MyKi Care, която е насочена към здравето. Първи представител от нея е умен термометър, който позволява 24-часово дистанционно наблюдение чрез смартфона. Умното устройство се поставя под мишницата и се свързва с мобилен телефон чрез SIM карта. Ако бъде засечена висока температура, джаджата изпраща сигнал към придружаващото я приложение за смартфон. Термометърът може да се свързва към повече от един телефон, а батерията му осигурява над 5 години работа без зареждане при активно използване до 1 месец годишно.

Тагове: