Руска отбранителна компания е създала дрон, въоръжен с пушка, който стреля по други дронове в небето. Изобретението e на "Алмаз-Антей" - руски концерн, специализиран в проектиране и производство на комплекси за противовъздушна и противоракетна отбрана. Дронът излита от място и лети в продължение на 40 минути, носейки със себе си автоматична пушка помпа VEPR-12 с 10 куршума.

Дронът е построен в Московския авиационен институт и е модифицирана версия на дрон, който се използва от минни и енергийни компании за прочуване на инсталации. Машината се управлява от оператор с визьор, който насочва оръжието, закрепено в „носа“ на летящото устройство. Помпата е избрана вместо пушка или пистолет, защото широкото покритие на изстрела прави поразяването на целта по-лесно.

Засега това е само демонстрация, но потвърждава сериозните намерения на Русия във въоръжаването на дроновете. Страната вече създаде екипиран с мрежи дрон, който да сваля други дронове, както и дрон, който носи касетъчни експлозиви и противотанкови бомби.

5 страхотни предложения за гейминг периферия

Тагове: