Президентът на САЩ Доналд Тръмп има визия за "голяма, красива стена", направена от бетон и стомана на границата между САЩ и Мексико. В допълнение към тази физическа бариера скоро можете също да видите армада от дронове, пронизващи небето.

Мнозина в технологичната индустрия предвиждат границата, защитена от безпилотни самолети и дронове, да стане не само вероятна, но и неизбежна. В случая модерната техника помага на американския граничен патрул да вижда по-далеч и да общува по-добре. Дроновете трябва да улеснят агентите, да разграничат имигрантите и контрабандистите от кравите и койотите, които се движат по границата.

"Това би могло да бъде решението на XXI век, свързано с проблема за защитата на границите", казва Крис Ехайм, главен технологичен директор на Sunflower Labs, стартъп компания за дронове за охрана на домовете.

Много производители на дронове смятат, че тяхната технология е подходяща. Те включват Tactical Micro, Fortem Technologies, AeroVironment, PrecisionHawk и Aria Insights.

Използването на дронове на международна граница ще отбележи последното навлизане на тези безпилотни превозни средства в нашия все по-цифров живот. Брокерите ги използват, за да създават зрелищни промоционални видеоклипове за имоти, сватбените фотографи - за да направят панорамни снимки на младоженците, а операторите на тръбопроводи инспектират инфраструктурата си. Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос иска да доставя пакети с автономните превозни средства.

Опцията за безпилотни летателни апарати - в допълнение към традиционните бетонни стени - вероятно ще се разгледат по-отблизо сега, когато Тръмп обявява национално извънредно положение, за да получи финансиране за мерки за сигурност на границите. Подобен ход идва, независимо че президентът планира да подпише компромисен законопроект, който включва 1.38 млрд. долара фонд. Конгресът прие законодателството в четвъртък, за да предотврати ново блокиране на правителството.

Вече очи в небето за много правоприлагащи агенции, дроновете са вероятна перспектива за гранична технология. Камерите им виждат по-далеч от очите на агентите, а сензорите за избягване на препятствия им позволяват да летят сами.

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Новината, която феновете на Xperia и Sony искаха да чуят

74 | 23.05.2019
Още от Tech

Умните колонки Made in China доминират пазара

1 | Преди 15 ч.