Да имаш сигурен и гъвкав достъп до информация, файлове, профили и настройки е изключително важно за всеки потребител и Huawei добре знае това. Компанията стартира новата услуга Mobile Cloud Storage, с която може да направите бекъп и възстановяване на своите данни и настройки, както и да ги синхронизирате и прехвърляте лесно между различни Huawei мобилни устройства.

Потребителите получават безплатно и 5 GB пространство за облачно съхранение на данните чрез Cloud Drive.

От септември нататък ъпдейтът за мобилната облачна услуга ще бъде пуснат за Huawei P10, P10 Plus, P10 lite, след което ще последват и други модели, които ще получат актуализацията. Всички снимки и видеоклипове, заснети с камерата, принт скрийн изображения и записи, могат автоматично да се архивират в Cloud-а. Потребителите ще имат достъп до тях през своя браузър на cloud.huawei.com или от галерията на своите устройства.

Данните могат да бъдат автоматично синхронизирани във всички смартфони Huawei, така че достъпът до контакти, календар, Wi-Fi и бележки чрез идентификационния номер на Huawei ще бъде бърз и много лесен. Данните могат да се управляват и чрез облачния уеб портал. В началото Huawei Mobile Cloud ще предложи 5 GB безплатно облачно пространство за съхранение, а от 2018 г. нататък ще има възможност за ъпгрейд и закупуване на повече място за съхранение.

Всички данни ще бъдат съхранявани изключително в рамките на ЕС на европейски сървъри, в съответствие със Законите на ЕС за защита на личните данни и поверителността.

Тагове: