Драматичните седмици след дебюта на Galaxy Note 7, когато станаха известни проблемите със запалващите се батерии, със сигурност са стрували скъпо на Samsung, но ако човек гледа актуалните финансови резултати на компанията, може и да не го разбере.

За Q3 2016 южнокорейският гигант отчете печалби от 7 милиарда долара при приходи от 44 милиарда долара, което е минимално увеличение със само 3.6 милиона долара за същия период миналата година, но е светъл лъч предвид широко отразените проблеми с новия флагман на компанията.

Анализаторите намалиха значително прогнозите си както за продажбите на Galaxy Note 7, така и за приходите на Samsung като цяло, но докато мобилното подразделение на компанията страда, останалите сектори успяват да балансират нещата. Особено добре се представя бизнесът с полупроводници, чиито цени скочиха в последните месеци, и това доведе до по-високи приходи.

"Ако мобилната дивизия не се забърка в нови проблеми, а силното представяне на бизнеса с компоненти се запази, Samsung ще продължи в положителна посока", коментира анализаторът Лий Сеунг-во от IBK Securities, цитиран от The Verge.

Виж още: Американската комисия по сигурност на продуктите ще разследва инцидента с "новия" Note 7

Тагове: