Бъдещите телефони на Samsung все по-рядко ще включват зарядни устройства, призна компанията. Подобно на слушалките, Samsung постепенно ще премахне и зарядното като аксесоар в кутията. Според Samsung това ще направи телефоните по-малко вредни за околната среда.

Гигантът смята промяната да стане постепенно, като най-напред тези аксесоари може би ще изчезнат от флагманите, след което ще спрат да присъстват и в другите Galaxy серии като гъвкавите и бюджетните телефони. Може би Samsung предпочита да запази зарядните при по-евтините телефони, така че те да бъдат привлекателни и за хора, които не са технологични ентусиасти и най-вероятно не разполагат с друго зарядно, което да използват.

Едно е сигурно – Samsung явно няма да последва примера на Apple и да премахне зарядните от вече съществуващи модели. Офертите за Galaxy Note 20 Ultra и Galaxy Note 10 все още показват зарядно в кутията. Samsung припомня, че от 2017 г. постепенно въвежда USB-C стандарта, така че по-старите зарядни устройства все още могат да бъдат съвместими с по-новите Galaxy модели.

Гигантът вярва, че така ще облекчи потребителите, които не са нуждаят от поредното зарядно.

Снимка: Samsung

Виж още: Собствениците на iPhone 6s и първия iPhone SE остават без iOS 15

 

Тагове: