Samsung e първата компания в света, разработила ново поколение LPDDR5х RAM памет, която предлага по-високи скорости и капацитет спрямо стандартната LPDDR5 RAM, като в същото време консумира 20 процента по-малко енергия. Новата RAM има скорост от 8.5 Gbps в сравнение с 6.4 Gbps на LPDDR5 RAM паметта. Следващото поколение оперативна памет е изработена по 14 nm процес и ще позволи пакети памет с размер до 64 GB, което означава, че ще можем да виждаме лаптопи, таблети и други смартфони с още повече RAM от сега.

Samsung обяви, че по-късно тази година ще започне работа с различни производители, които да използват новата LPDDR5х RAM в техните устройства, но засега е рано да гадаем кога можем да видим първите такива устройства на пазара. Новата RAM ще може да се използва в 5G мрежови платформи, изкуствен интелект и др. Тя идва само три години след като Samsung отново бе първата компания в бранша, която предложи първата LPDDR5 RAM с размер 8 GB.

„Нашата LPDDR5х RAM ще разшири приложението на мощната и икономична памет отвъд смартфоните и ще даде нови възможности на всички технологии - от сървърите до умните автомобили“, казва компанията.

Снимка: Samsung

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега