Умните телевизори, които ще пусне Samsung през следващата година, ще предлагат по-лесна смяна на канали, отворени приложения и обогатена функционалност.

 

От Samsung са направили услугата за гласова интеракция, с която потребителите могат да контролират своя телевизор, много по-прецизна. В момента, за да бъде сменен даден канал трябва да бъдат изречени две команди „Смяна на канала” и „Номер на канала”. За моделите от следващата година ще е достатъчно просто да се каже номера на канала, към който потребителят иска да премине. Гласовите команди ще могат да бъдат използвани и за отваряне на уеб сайт или приложение, според информацията, поместена от Samsung. Ако се търси определена информация (чрез глас) за времето, цените на акциите или някой спортен резултат, ще се отвори специален прозорец, в който ще са поместени резултатите от търсенето. Гласовата функция ще бъде разширена – от 12 до 23 страни, в които ще се предлага.

 

Умните телевизори на Samsung от 2014 г. ще разпознават и пръстови жестове. Потребителият ще може да сменя канали, да контролира нивото на звука и пускането или спирането на видео съдържание, само чрез пръстите си. Тук не говорим за натискане на бутон от дистанционното с пръст, а чрез жестов контрол във въздуха. „Умните телевизори на Samsung от 2014 г. ще бъдат оборудвани с подобрена гласова и жестова интеракция, за да може нашите клиенти да се наслаждават на нашето Smart TV изживяване по един по-интуитивен начин”, коментира Кюнгшик Ли, старши вицепрезидент на отдел Strategy Team of Visual Display Business, Samsung Electronics. „Ще продължим да развиваме съдържание, което интегрира гласов и жестов контрол". Samsung ще демонстрира новите си умни телевизори на CES 2014.