Официалните покани за планираното събитие, с което Samsung ще обяви Galaxy S9, пристигнаха. Както обикновено, събитието на корейския гигант е в 18 часа местно време (19 часа българско) на 25 февруари - деня преди официалния старт на Мобилния конгрес в Барселона, Испания. Също по традиция събитието ще бъде излъчвано на живо в сайта на Samsung.

Обикновено тези покани включват загатващи детайли за настроението на събитието или разкриват дребни елементи от устройствата. Този път Samsung залага на нещо средно, като загатва, че ще се фокусира върху камерата с думите “Камерата, претворена”. Въпреки че подобен слоган не е нещо изумително, очевидно работата на камерата ще е топ фокус на Samsung и тази година.

Дори да не оправдае силните думи за претворяване на камерата, Galaxy S9 със сигурност ще има подобрения в батерията, невероятен екран, нов чип, вероятно и някоя нова функция, за която не сме предполагали, че бихме искали. HiComm ще бъде на живо в Барселона, така че очаквайте подробности, впечатления и много новини от MWC 2018 следващия месец.