Samsung отваря нова страница в историята на мобилния хардуер. Южнокорейската компания започва производството на чипове по 7nm процес с помощта на екстремна ултравиолетова технология или EUV. Тя позволява по-бързо и ефективно производство на единичен силициев слой в сравнение с други подобни процеси. 7nm процес на Samsung оптимизира работата с цели 20 процента, пестейки време и пари.

Комерсиализацията на този метод ще помогне за създаването на широк набор технологични продукти и услуги в ключови области, като изкуствения интелект, 5G мрежите, автомобилите и Интернет на нещата.

Гигантът е уверен, че фундаменталната промяна в начина на производство ще повлияе не само на мобилните технологии, но на далеч по-широк кръг приложения.

На свой ред още на IFA 2018 Huawei се превърна в първата компания, която представи чип, изработен по 7nm процес, а по-късно и Apple представи новите си модели с А12. Според създателите на iPhone този процес трябва да намали консумацията с енергия с 40 процента, макар да не се получи точно така с новите iPhone модели. Възможно е обаче при разработката на А13 догодина най-сетне TSCM да догони Samsung, с което конкуренцията ще стане още по-интересна.

Тагове: